Paavo Vaattovaara tavis kansalaisen mietteitä

Hallitusohjelma on osittain hyvin epämääräinen.

Näin politiikkaa seuraavan taviskansalaisen mielestä hallitusohjelma on hyvin  epämääräinen. Paljon on jäänyt "kädenvääntöä" puolin jos toin. Sen osoitti jo tämä ns. atiivilain purkaminen tai purkamatta jättäminen.

 

Minun nähdäkseni toinen "kädenvääntö" kohde koskee Lappin kaavailtuja biosellutehtaita (Kemi ja Kemijärvi) ja niihin tarvittavaa puutavaran hankintaa Metsähallituksen metsien osalta. Siinä tulee kädenvääntö lähinnä kepun ja vihreiden kesken. Ministeri Krista Kiuru on sanonut, että kaikkia suunniteltuja biosellutehtaita ei voida toteuttaa, eteläsuomeen sellutehtaat saavat puutavaran yksityismetsistä ja Venäjältä tarvittavan lisäpuutavaran. Pääministeri Antti Rinne kyllä "syvällä rintaäänellä" julisti ennen hallitusneuvotteluja, että Kemiin suunnitellun  biosellutehtaan tarvittavan väylän syventäminen ja tarvittavat infran parannukset tullaan toteuttamaan.

 

Hallitusohjelmassa ei ole mitään mainintaa metsän hakkuista Metsähallituksen osaalta eikä sellutehtaista joten siltä osin ohkjelma onhyvin väljä. Pahimmassa tapauksessa  metsähallituksen metsät jätetään kokonaisuudessa "hiilinieluiksi". Jos näin käy edes osittain niin eipä kannata kepun asettaa seuraaviin ek vaaleihin pohjoisesta yhtään ehdokasta, hyvä niin.

 

Nämä ovat vain taviskansalaisen mielipiteitä joten ne tietenkin  jätetään "omaan arvoonsa". Kuitenkin olen varma, että tänäänkin opposition taholta tullaan näistäkin "vääntöä" käymään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit ()

Viljo Asikainen

Tällaiselle politiikkaa vain pintapuolisesti seuraavalle taviskansalaiselle on syntynyt hallitusohjelmasta ja sen synnystä sellainen käsitys että sitä voi hyvin verrata hallituspuolueiden kirjeiksi joulupukille, eli perheen kunkin lapsen kirjeeksi. Joulupukkiin uskomattomat tietävät että nuo kirjeet käytännössä päätyvät pukin asemesta perheenisän huoleksi. Isä sitten puntaroi ja päättää perheyhteisön kesken neuvotellen mitä kukin lapsi perheen maksukyvyn puitteissa saa.

Tähän tapaan tavis on kuvitellut hallitusohjelmaakin synnytetyn. Mutta asia ei olekaan mennyt näin. Sen sijaan että Rinne olisi koonnut eri puolueiden "kirjeet joulupukille" kasaan ja sitten olisivat kaikki yhdessä puntaroineet mitä kaikkea otetaan hallitusohjelmaan s.o. pyritään hallituksena toteuttamaan ja mitä jätetään pois mahdottomana toteuttaa.

Nyt vaikuttaa siltä että Rinne on vain lyönyt yksiin kansiin mitään karsimatta tai mitään muuttamatta kaikki hallituspuolueiden toiveet maininnoin "selvitetään" ilman että hallituskoalitio olisi kollektiivisesti ottanut kantaa eri toivomuksiin ja niiden toteuttamiskelpoisuuteen. Paksu hallitusohjelmabumaska ei täten lainkaan kerro mitä asioita hallitus aikoo toteuttaa. Se kertoo vain mitä eri hallituspuolueet toivovat. Sillä on sama arvo kuin pikku Matin ja pikku Maijan toivomuskirjeillä joulupukille.

Rinteen toiminta hallitusohjelmaa rakennettaessa ei lupaa hyvää hallituksen taipaleelle.

Toimituksen poiminnat